Att tänka på när en perser säljes

Har du sett en underbar liten perserkatt till salu och är sugen på att slå till? Då börjar planeringen. Vad ska du tänka på när en perser säljes? För det första måste du se till att uppfödaren är seriös och har alla papper som krävs. Du vill även veta om katten har alla vaccinationer, samt undersöka stamtavlan. När en perser säljes bör du fråga uppfödaren angående pälsvård, då pälsen kan vara ganska svårskött på just denna kattras.

Kattmaten & Pälsvården

Du skall kolla så att den har fått bra katmat och att dess näringsvärden är bra. Det kan vara vettigt att låta katten genomgå en veterinärundersökning för säkerhets skull.

Fråga säljaren hur de har skött pälsen och ifall det finns någon rekommendation på schampo och kammar. Planera även hur du ska ta emot din nya, fina katt. Ska den få sova i din säng eller på soffan, eller vill du helst att den inte gör det? En katt gillar att ligga på olika saker, gärna högt uppe. bygg ett hus till dina katter och gå in på byggjätten.se för att hitta material och inspiration. Då får katten möjlighet till avskildhet och kan välja när den vill vara social. Det kan passa både husdjuret och ägaren!

Passa på att hitta drömkatten när perser säljes